عنوان خبررابطه جایگزین های شکر با چاقی
(شاخه: جانورشناسی و فیزیولوژی)
ارسال شده توسط dokhtarekorosh
پنجشنبه 3 مهر 1393 - 15:50:33

به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از نشریه nature جایگزین های شکر ، مانند ساخارین ممکن است با اثر بر باکتری های موجود در روده انسان ، اختلالات متابولیکی را تشدید کند.


شیرین کننده های مصنوعی که به طور گسترده به عنوان یک راه برای مبارزه با چاقی و دیابت به نظر می رسند، می تواند به همه گیری جهانی این شرایط کمک کند.

پیش از این، مطالعات کوچکتر ارتباط بین استفاده از شیرین کننده های مصنوعی و وقوع اختلالات سوخت و ساز را نشان داده بودند.

این اولین کاری است که نشان می دهد شیرین کننده ها ممکن است سبب تشدید بیماری های متابولیک شوند، و این ممکن است از طریق microbiome های روده رخ دهد، که جامعه متنوعی از باکتری ها در روده انسان هستند.


این یافته ها می تواند برای صنعت مواد غذایی باعث دردسر شود.

یک تیم پژوهشی با تغذیه موش، با شیرین کننده های مختلف - ساخارین، سوکرالوز و آسپارتام - نشان دادند که پس از 11 هفته، این حیوانات عدم تحمل به گلوکز را نشان می دهند که علامت تمایل به اختلالات سوخت و ساز است.

موش های تغذیه شده با ساخارین، در مقایسه با موش هایی که تنها با گلوکز تغذیه می شوند عدم تحمل به گلوکز را نشان میدهند .

اما زمانی که به این حیوانات برای کشتن باکتریهای روده، آنتی بیوتیک داده شد، از عدم تحمل گلوکز جلوگیری شد.


همچنین، هنگامی که محققان، مدفوع موش تغذیه شده با ساخارین را که عدم تحمل به گلوکز را نشان داده بودند، به موش های با روده استریل انتقال دادند، آن موش ها هم دچار عدم تحمل به گلوکز شدند.

این تیم بر روی 400 نفر مطالعات غذایی پزشکی انجام دادند و رابطه بین نشانه های اختلالات متابولیکی – مانند افزایش وزن یا کاهش بهره وری از متابولیسم گلوکز - و مصرف شیرین کننده های مصنوعی، را دریافتند.

این تیم بیان میکند این موضوع شبیه ماجرای مرغ و تخم مرغ است چرا که اگر شما وزن بیشتری داشته باشید، شما بیشتر متمایلید رژیم غذاییتان را تغییر دهید.

برای همین این تیم پژوهشی بر هفت داوطلب لاغر و سالم، که به طور معمول از شیرین کننده های مصنوعی استفاده نمیکردند انجام دادند.

این گروه 7 نفره حداکثر دوز مصرفی روزانه شیرین کننده های مصنوعی را دریافت کردند.

پس از یک هفته، 4 نفرشان دچار عدم تحمل گلوکز شدند و microbiome های روده شان تغییر کرد، که در حال حاضر این تغییر با استعداد ابتلا به بیماری های متابولیک شناخته شده است.

اما سه تن دیگر اثرات مقاومت به ساخارین را نشان دادند این مسئله بر اهمیت تغذیه شخصی تاکید دارد.

هنوز مکانیسم اثر شیرین کننده های مصنوعی بر microbiome ها مشخص نیست.

این تیم بیان می کنند:

درک چگونگی عمل این ترکیبات در روده می تواند الهام بخش توسعه روش های درمانی جدید برای بیماری های متابولیک باشد.



این خبر از طرف پایگاه زیست شناسی ایران ::: پورتال جامع آموزشی و پژوهشی
( http://www.iranbiology.ir/news/news.php?extend.330 )


زمان بازسازي صفحه :0.2157 ثانيه, 0.0316 براي هر جستجو .