پنجمین فراخوان اعطای کمکهزینه سفر دانشجویان دکتری برای ارائه مقاله در کنگرههای بینالمللی منتخب توسط ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری منتشر شد.
نویسنده :P. Jabbarzadeh|همایش ها و کنگره ها | ارسال نظر: 0 |


دانشمندان یک ابزار جدید اختراع کردند که میتواند توسط بیمار پوشیده شده یا در بدن وی کاشته شود تا داروهای فرد را در دوزهای اختصاصی به بدن وی برساند.
روند درمانی هر فرد و میزان داروی مصرفی او منحصر به فرد بوده و با دیگری تفاوت دارد به طوریکه میزان دوز یک دارو که برای یک فرد حیات بخش است، میتواند برای فرد دیگر مخاطره آمیز باشد.
این تنوع، کار را برای پزشکان در جهت تجویز و مدیریت میزان دارو دشوار کرده است.
برای مثال سطح داروهایی از جمله انسولین و داروهای شیمی درمانی باید در بدن بیماران حفظ شود.
به همین دلیل مهندسان در دانشگاه استنفورد کالیفرنیا یک ابزار جدید را ابداع کردند که دارو را به صورت اختصاصی به بیماران میرساند.
در یک پژوهش که در Nature Biomedical Engineering منتشر شده، این تیم نشان داده است که چگونه این فناوری میتواند به طور مداوم سطح یک داروی شیمی درمانی را در حیوانات زنده تنظیم کند.
نویسنده :P. Jabbarzadeh|سرطان و سلول های بنیادی | ارسال نظر: 0 |


دبیر علمی نخستین همایش سلولهای بنیادی، سلول درمانی و پزشکی بازساختی گفت: این همایش علمی برای 24 رشته تخصصی و فوق تخصصی 8 امتیاز بازآموزی دارد.
معاون پژوهشی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: گروههای هدف نخستین جشنواره ملی و کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی که 8 امتیاز بازآموزی به آنها تعلق گرفته است عبارت از زنان و زایمان، پزشکان عمومی، دکتری حرفهای، ارتوپدی تخصصی، گوش و حلق و بینی، بیماریهای پوست، اندودانتیکس، جراحی دهان و فک و صورت، مواد دندانی، تخصصی علوم آزمایشگاهی، دکتری ایمنیشناسی، ژنتیک انسانی، ژنتیک مولکولی، زیستفناوری، نانوتکنولوژی پزشکی، کودکان، مهندسی پزشکی، بیماریهای داخلی، مهندسی بافت، نانوتکنولوژی پزشکی، خون و سرطان بالغین، جراحی ترمیمی و پلاستیک و سوختگی، پرتودرمانی، جراحی استخوان و مفاصل و پزشکی مولکولی هستند.
نویسنده :P. Jabbarzadeh|همایش ها و کنگره ها | ارسال نظر: 0 |



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، با توجه به اهمیت هدف درمانی به خصوص در بیماریهایی مانند سرطان، کاربرد نانوذرات به عنوان حامل دارو از جایگاه ویژهای برخوردار شده است.
در هدف درمانی مغناطیسی، داروهایی با درجه سمیت بالا به حامل زیست سازگار نانو ذرات متصل میشوند و سپس وارد جریان خون شده و توسط میدان مغناطیسی خارجی در بافت هدف تجمع پیدا میکنند.
دکتر فاطمه فرجادیان مجری طرح عنوان کرد: داروی متوتروکسات از دستهی داروهای ضد سرطان، ضد متابولیسم و سرکوب کنندهی ایمنی است؛ در این طرح، هدف درمانی متوتروکسات با استفاده از نانوذرات مغناطیسی اصلاح شده با گروههای هیدروکسیله متصل شده به دارو و آزادسازی دارو وابسته به pH محیط بررسی شده است.
نویسنده :P. Jabbarzadeh|سرطان و سلول های بنیادی | ارسال نظر: 0 |


محققان دانشگاه ملی "اقیانوس" در تایوان موفق شدند با ترکیب ماده ای از صدف خرچنگها و نقره، پشههای مالاریا را نابود کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، "کیتین"(Chitin) یک ترکیب شیمیایی هیدروکربنی است که کاربردهای فراوانی در پزشکی، داروسازی و حتی مهندسی دارد.
این ماده سازندهٔ اصلی دیوارهٔ سلولی قارچها، اسکلت خارجی بندپایانی چون خرچنگها و حشرات، رادولای نرمتنان و منقار سر پایان، از جمله ماهی مرکب و هشتپا است. کیتین همچنین دارای خواص درمانی اثبات شده و کاربردهای صنعتی است. کیتین ممکن است با پلیساکارید سلولز و با پروتئین کراتین مقایسه شود. با اینکه کراتین یک پروتئین است اما کراتین و کیتین دارای کاربردهای ساختاری مشابهی هستند.
نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | ارسال نظر: 0 |


انجمن علمی دانشجویی "ژنتیک - بیوتکنولوژی" دانشگاه شهید چمران اهواز فراخوان ثبتنام از دانشجویان مقاطع مختلف را برای همکاری در تهیه اطلس ملی بیماریهای ژنتیکی ایران منتشر کرد.
به گزارش ایسنا، در این طرح علمی، دانشجویان مقاطع مختلف در وزارت علوم و وزارت بهداشت که در رشتههای مرتبط با زیستشناسی و علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند، میتوانند در تهیه این اطلس ژنتیکی که با نظارت پروفسور حمید گلهداری انجام خواهد شد، همکاری کنند.
دانشجویان در صورت پذیرفته شدن میتوانند در هر یک از بخشهای تهیه این اطلس، اعم از جستجوی علمی، ویراستاری، ترجمه، طراحی، تایپ، ژنتیک، پزشکی و فارماکوژنتیک همکاری داشته باشند.
علاقهمندان میتوانند نام و نام خانوادگی، رشته، مقطع و سال ورودی خود را به شماره 09106339251 پیامک کنند و منتظر دعوتنامه جلسه هماهنگی نویسندگان باشند.
منبع: ایسنا
نویسنده :P. Jabbarzadeh|بیماری های ژنتیکی و ژن درمانی | ارسال نظر: 0 |


گروهی از پژوهشگران چینی موفق به رمزگشایی ژنتیکی گیاه چای با نام علمی کاملیا سیننسیس شدهاند که از برگهای آن انواع چای از جمله چای سیاه و سبز تولید میشود.
این پژوهش روشن کرده است که مواد شیمیایی موجود در برگ چای چگونه طعم متمایز چای را ایجاد میکنند.
با وجود اهمیت بالای اقتصادی و فرهنگی چای، دانشمندان تاکنون چیز زیادی درباره ژنتیک این گیاه نمیدانستند.
پرفسور لیژی گائو، گیاهشناس متخصص ژنتیک از موسسه گیاهشناسی کونمینگ در چین که مدیریت این پروژه را بر عهده دارد میگوید "طعم چای بسیار متنوع است، اما آنچه که مسئول طعم چای است یا منشا ژنتیکی آن همچنان ناشناخته باقی مانده است."
پرفسور گائو درباره روشهای این پژوهش گفته است: "همزمان با ترسیم نقشههای ژنتیک و استفاده از تکنولوژیهای جدید تعیین توالی دیانای، ما برای بررسی بعضی از طعمهای چای بر روی آخرین نسخه از ژنوم گیاه چای کار میکنیم."
نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | ارسال نظر: 0 |


پیشرفت روشهای درمانی مقابله با اچ آی وی طول عمر مبتلایان را به طرز چشمگیری افزایش داده است.
نتیجه تحقیقات گروهی از پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا نشان داده است که هرگاه افراد جوان مبتلا به ویروس اچآیوی درمان با داروهای جدید را بلافاصله پس از ابتلا به این ویروس آغاز کنند میتوانند طول عمری مشابه سایر افراد جامعه داشته باشند.
+ ده درصد کودکان اچآیوی مثبت 'به ایدز مبتلا نمیشوند'
در مقالهای که این گروه از پژوهشگران در شماره ماه مه نشریه علمی لانست Lancet منتشر کردهاند آمده است که "پیشرفت فوقالعاده در روشهای درمانی به معنی آن است که ویروس اچآیوی به سادگی نمیتواند در برابر داروهای جدید مقاوم شود." همچنین، پیشرفت در زمینه تشخیص و جلوگیری از آلودگی به ویروس به موفقیت در زمینه افزایش طول عمر مبتلایان کمک کرده است.
به گفته آنان، درمان ضد ویروس با استفاده از ترکیبی از سه دارو یا بیشتر میتواند مانع از پیشروی طبیعی ویروس شود.
در عین حال، این گزارش هشدار داده است که هنوز هم بسیاری از افراد اچآیوی مثبت، به خصوص کسانی که از طریق تزریق مبتلا شدهاند، از وضعیت خود آگاهی ندارند و به موقع در صدد درمان بی نمیآیند و تعلل در درمان شانس موفقیت را کاهش میدهد.
نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | ارسال نظر: 0 |

