کارنامه اوليه آزمون تحصيلات تکميلي سال 1392




کارنامه اوليه آزمون تحصيلات تکميلي (دوره هاي کارشناسي ارشد ناپيوسته داخل )سال 1392


کلیک کنید.



نویسنده : P. Jabbarzadeh | اطلاعیه ها | ارسال نظر: 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

ثبت چهار اثر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان آثار ابتکاری


بالاخره بعد از بیش از دو سال تلاش و پیگیری انتشارات کارآفرین برتر و مدیر مسئول محترم انتشارات آقای امین شالیکاران، چهار بسته فلش کارت زیست شناسی سلولی و مولکولی، بیوشیمی، ژنتیک پزشکی، و میکروبیولوژی مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته و به عنوان آثار نوآورانه و ابتکاری در بهمن 1391 به نام اینجانب شماره ثبت و گواهینامه آن ها بصورت جداگانه صادر گردیدند.




[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده : P. Jabbarzadeh | معرفی کتاب و ژورنال | ارسال نظر: 1 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

یک ادویه‌ مسکن و سم‌زدا




فلفل از جمله ادویه‌هایی است که طرفداران بسیاری در بین مردم کشورهای مختلف بویژه هندی‌ها دارد اما اغلب مصرف‌کنندگان این ادویه به خواص متنوع و مفید آن، آگاه نیستند.


به گزارش دانشگاه نیوز متخصصان تغذیه و سلامت می‌گویند: همه انواع فلفل تاثیر محرکی روی گردش خون دارند و دستگاه ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. فلفل با افزایش تعریق و دفع ادرار باعث دفع سموم از بدن و پایین آمدن تب می‌شود.

فلفل سیاه و فلفل سفید حاوی ماده‌ای با ساختمان مشابه مورفین هستند که در تسکین دردها موثر است. طعم تند فلفل قرمز نیز به دلیل وجود ماده‌ای شبه قلیایی در این ادویه است که خلط‌ آوری موثر بوده و برای ریه‌ها بسیار مفید است. عملکرد ضدحساسیت آن نیز باعث تسکین زکام و تنگی نفس شده و احساس سلامتی را در فرد افزایش می‌دهد.

فلفل سیاه قابلیت بهبود عملکرد سیستم گوارشی را نیز دارد. فلفل سیاه در فرآیند هضم و گوارش مواد غذایی تاثیر مطلوب دارد و ترشحات بزاقی را موجب می‌شود. تحریک غدد بزاقی نیز به نوبه خود ترشح مایع گوارشی یا همان اسید معده موسوم به «اسید هیدروکلریک» را افزایش می‌دهد و به تجزیه پروتئین و بهبود فرآیند هضم غذا کمک می‌کند.

فلفل سیاه همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است. این ادویه مفید در عین حال از رشد باکتری‌های مضر به خصوص در روده جلوگیری می‌کند. از این رو خاصیت ضد باکتریایی فلفل از اسهال ناشی از عفونت‌ها جلوگیری می‌کند.

به نقل از روزنامه ایندین تایمز، گیاه فلفل در شرایط آب و هوایی استوایی پرورش می‌یابد.


قانون حق نسخه برداری: از آنجاییکه این وب سایت تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، استفاده از خبر تنها با قرار دادن لینک خبر به پایگاه زیست شناسی ایران مجاز است.



نویسنده : P. Jabbarzadeh | گیاه درمانی | ارسال نظر: 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

رابطه ام اس و حجاب


به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از بی بی سی، داده های محققان ایرانی در سال های اخیر نشان داده بود که آمار ام اس (مالتیپل اسکلوروسیس) در فاصله سال های ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴ در تهران هفت برابر شده و در اصفهان هم در فاصله ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ سه برابر.




ام اس یک بیماری سیستم عصبی و عضلات است که در مواردی با فلج تدریجی و در نهایت مرگ همراه است. این بیماری بیشتر در زنان شایع است.

اکنون جولیا پاکپور و سریرام راماگوپالان دو محقق علوم ژنتیکی در دانشگاه آکسفورد بریتانیا می گویند که شاید پوشش اجباری زنان پس از انقلاب ایران عامل این وضع باشد.

توجیه این نظریه این است که رابطه ای مشخص میان کمبود ویتامین دی و بیماری ام اس وجود دارد. مهم ترین راه تولید ویتامین دی در بدن قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب است.

اما امیرهادی مغزی پژوهشگر در زمینه بیماری ام اس که اکنون در حال گذراندن دوره پسا دکترا در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سانفرانسیسکو است به بی بی سی فارسی می گوید که مساله پیچیده است: "مطالعاتی در جمعیت های ترک در سوئد شده که نشان می دهد سطح ویتامین دی خانم های محجبه کمتر است. و حتی مطالعاتی در اسرائیل انجام شده که نشان می دهد که سطح این ویتامین در خانم های یهودی که پوشش بیشتری دارند کمتر است."

او می افزاید: "اما در عربستان یا کشورهای مسلمان دیگر این افزایش مشاهده نمی شود. شاید به خاطر عوامل ژنتیکی باشد یا عوامل دیگر. بنابراین عوامل خیلی مختلفی در آن دخیل هستند."

البته خانم پاکپور هم تایید کرده است که نظریه او و همکارش در مورد علت افزایش آمار ام اس در ایران قطعی نیست.

محققان آکسفورد می گویند قصد ندارد به زنان توصیه کنند حجابشان را رها کنند همانطور که مثلا به زنان اهل ایالت های سردسیر نیوانگلند آمریکا نمی گویند به مکانی گرم و آفتابی مثل فلوریدا نقل مکان کنند.

مطالعات دیگر ارتباط میان حجاب و کمبود ویتامین دی را نشان داده است.

دکتر مغزی پیشنهادهایی برای جمعیت ایران دارد: "توصیه هایی که می تواند در سطح جامعه موثر باشد استفاده از قرص های مکمل ویتامین دی و کاهش مصرف سیگار است. همچنین مطالعه ای در نشریه نیچر چاپ شده که نشان می دهد که کاهش نمک در مواد غذایی می تواند باعث کاهش ابتلا به این بیماری شود."

مطالعات قبلی در سال ۲۰۱۱ در ایران نشان داده بود که در میان جمعیت این کشور کمبود ویتامین دی وجود دارد.


قانون حق نسخه برداری: از آنجاییکه این وب سایت تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، استفاده از خبر تنها با قرار دادن لینک خبر به پایگاه زیست شناسی ایران مجاز است.


نویسنده : P. Jabbarzadeh | طب و علوم دارویی | ارسال نظر: 3 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

نوشابه و دیابت


به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از بی بی سی، دانشمندان اروپایی می گویند که مصرف یک قوطی نوشابه در روز در مقایسه با یک قوطی نوشابه در ماه، خطر نسبی ابتلا به دیابت نوع ۲ را به اندازه ۲۰ درصد افزایش می دهد.




این مطالعه که نتایج آن در نشریه "دیابت شناسی" چاپ شده مؤید یافته های مشابه قبلی در آمریکاست.

یک موسسه خیریه دیابت توصیه کرده که مردم نوشیدنی ها و خوراکی های حاوی شکر را محدود کنند زیرا کالری زیاد و کم فایده آن باعث افزایش وزن می شود.

این مطالعه در بریتانیا، آلمان، دانمارک، ایتالیا، اسپانیا، سوئد، فرانسه و هلند انجام شد و هدف اولیه آن یافتن ارتباط میان تغذیه و سرطان بود. در این مطالعه از حدود ۳۵۰ هزار نفر در مورد عادت های غذایی سوال شد.

دکتر متیو هابز سرپرست بخش تحقیقات موسسه دیابت بریتانیا در مورد این مطالعه می گوید که ارتباط میان شکر و دیابت حتی در صورت عدم افزایش وزن هم می تواند برقرار باشد بنابراین علت فقط کالری اضافه ناشی از نوشابه نیست.

با این حال او می گوید که حتی این مطالعه هم به طور قطع ثابت نمی کند که نوشابه های شکردار به طور قاطعانه باعث ابتلا به دیابت نوع دو می شود.

او تاکید کرد که مهمترین کار برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ نگه داشتن وزن بدن در حد سالم است.

کارشناسان گفتند که هرچند نوشیدنی های شکردار فقط بخشی از علل بالقوه ابتلا به دیابت نوع دو هستند اما از آنجا که حذف آنها از رژیم غذایی آسان است، راه خوبی برای کاهش این خطر به شمار می آید.


قانون حق نسخه برداری: از آنجاییکه این وب سایت تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، استفاده از خبر تنها با قرار دادن لینک خبر به پایگاه زیست شناسی ایران مجاز است.


نویسنده : P. Jabbarzadeh | طب و علوم دارویی | ارسال نظر: 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

تولید سوخت جدید با کمک باکتری


به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از بی بی سی، براساس نتایج مطالعه ای که در نشریه "اقدامات آکادمی ملی علوم" چاپ شده محققان در بریتانیا با اصلاح ژنتیکی باکتری ای کولای موفق به تولید یک نوع سوخت تازه شده اند.




و تیم محققان می گوید که اگر امکان تعمیم این فرآیند در سطح گسترده فراهم آید این سوخت مصنوعی می تواند جایگزین خوبی برای سوخت های فسیلی باشد.

پروفسور جان لاو زیست شناس در دانشگاه اکستر به بی بی سی گفت: "کاری که ما کردیم این بود که این باکتری ها را مهندسی سنتتیک کردیم تا نوعی نفت تولید کنیم که معمولا در سوخت های فسیلی یافت می شود اما ما از یک فرآیند بیولوژیکی استفاده کرده ایم."

به عبارت دیگر به گفته او آنها به جای تولید سوخت های جایگزین مثل سوخت های زیستی یک سوختی فسیلی تازه ساخته اند.

هدف آنها این بوده که تولیدکنندگان، فروشندگان و مصرف کنندگان سوخت متوجه فرق آن با سوخت های موجود نشوند – و سوخت تازه به سادگی بخشی از زنجیره تولید سوخت شود.

اما در یک دهه اخیر تلاش های زیادی برای رایج کردن به اصطلاح زیست سوخت ها وجود داشته. لطفا در مورد این سوخت ها و مشکلات آنها توضیح بده. زیست سوخت ها از محصولات کشاورزی مانند ذرت و نیشکر گرفته می شوند.

در اتحادیه اروپا این هدف تعیین شده که میزان استفاده از این زیست سوخت ها تا سال ۲۰۲۰ در بخش حمل و نقل به ۱۰ درصد برسد. این سوخت ها البته اتکا به نفت رو کم می کنند.

مشکل این است که بیشتر انواع آنها با موتورهای جدید همخوان نیستند و لازم است کسری از آنها – به اندازه پنج تا ده درصد – با بنزین مخلوط تا قابل استفاده شود.

با این حال این مشکل در سوخت تولید شده با ای کولای حل شده است.


قانون حق نسخه برداری: از آنجاییکه این وب سایت تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، استفاده از خبر تنها با قرار دادن لینک خبر به پایگاه زیست شناسی ایران مجاز است.


نویسنده : P. Jabbarzadeh | بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی | ارسال نظر: 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

چرا گوشت قرمز برای قلب می تواند مضر باشد؟


با توجه به اینکه استیک گوساله دارای میزان اسیدهای چرب و کلسترول خیلی کمی است، و در عوض سرشار از پروتئین است، ولی در اثر مصرف بیش از حد می تواند موجب گرفتگی عروق شود.



به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران، و به نقل از نشریه Nature Medicine Today محققین دریافته اند که باکتری ها سبب تغییر ماهیت شیمیایی گوشت گوساله می شوند. بوسیله این باکتری ها، ترکیبات مغذی گوشت به ترکیباتی تبدیل می شوند که سبب گرفتگی عروق می شوند.

لذا مصرف زیاد گوشت قرمز مضر است. تحقیقات نشان می دهند که مصرف ال- کارنیتین سبب افزایش تری متیل آمین -N- اکساید (TMAO) در خون می شود که خود موجب تغییر متابولیسم کلسترول و عدم برداشت آن در خون می شود. این دانشمندان معتقدند که نوع باکتری های روده ای در افراد گیاه خوار و گوشت خوار متفاوت است. باکتری های موجود در روده افراد گوشت خوار قابلیت تبدیل ال-کارنیتین را به TMAO دارند.

به همین ترتیب دانشمندان متوجه شدند که خوراندن ال - کارنیتین، میزان تشکیل پلاک های عروقی را افزایش می دهد. زمانیکه آنتی بیوتیک بر علیه باکتری های روده ای داده می شود، میزان تشکیل پلاک های روده ای کاهش می یابد.

نتایج این تحقیق نشان می دهد نه تنها گوشت خواران باید در مصرف گوشت تعادل داشته باشند بلکه افرادی که از مکمل های ال - کارنیتین استفاده می کنند نیز می توانند در معرض ابتلا به انسداد عروق خونی باشند.

قانون حق نسخه برداری: از آنجاییکه این وب سایت تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، استفاده از خبر تنها با قرار دادن لینک خبر به پایگاه زیست شناسی ایران مجاز است.


نویسنده : P. Jabbarzadeh | طب و علوم دارویی | ارسال نظر: 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

کامپیوتر زیستی با DNAی انسان ساخته شد.


تنظیم خبر: پرهام جبارزاده

ترانزیستورها، الکترونیک و محاسبات را دگرگون کرده اند. اکنون، به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از فاکس نیوز، محققان یک ترانزیستور زیستی از DNA ساخته اند که می تواند بعنوان کامپیوتر زنده عمل کند.




ترانزیستور وسیله ای که جریان الکترون را در یک مدار الکتریکی کنترل می کند که بعنوان سویچ "خاموش - روشن" یا "صفر و یک" عمل می کند. بهمین ترتیب، ترانزیستور زیستی (که ترانسکریپتور نامیده شد) جریان حرکت یک آنزیم را بر روی DNA کنترل می کند. این واحدهای سلولی می توانند محیط خود را رصد کرده و فرایندهای صفر و یک را به اجرا بگذارند. نتیجه این کشف در 28 مارس 2013 در ژورنال Science به چاپ رسیده است.



[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده : P. Jabbarzadeh | زیست شناسی مولکولی | ارسال نظر: 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ


زمان بازسازي صفحه :0.6043 ثانيه, 0.0599 براي هر جستجو .