مطالب در بخش : گیاه درمانی

اولین بانک ژن و مرکز ذخایر ژنتیکی جلبک در شیراز افتتاح شد.




به اطلاع کلیه پژوهشگران و محققان می رساند اولین بانک ژن و مرکز ذخایر ژنتیکی جلبک (ریزجلبک و علف دریایی) در شیراز افتتاح شد.

برای اطلاع از لیست سویه های ریزجلبک موجود لینک زیر را کلیک کنید:


[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

مصرف گردو از سیستم گوارش بدن محافظت می کند





محققان توصیه می کنند مصرف روزانه نصف فنجان گردو به حفظ سلامت سیستم گوارش و کاهش ریسک سرطان کمک می کند.

مصرف گردو با افزایش میزان باکتری های پروبیوتیک روده و کاهش خطرات بیماری های قلبی و مغزی و همچنین سرطان، از سیستم گوارش محافظت می کند.

یافته های بدست آمده از مطالعات حیوانی نشان می دهد رژیم غذایی سرشار از گردو موجب تغییرشکل جامعه میکروب های روده شده و موجب افزایش قابل توجه باکتری های سودمندی نظیر Lactobacillus، Roseburia، و Ruminococcaceae می شود.



[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

مصرف شکلات می‌تواند عملکرد سیستم ادراکی را بهبود بخشد





محققین دریافته‌اند که فلاونوئیدهای موجود در کاکائو می‌توانند، عملکرد سیستم ادراکی را تنها ظرف چند ساعت پس از مصرف ارتقا دهند.

محققان می‌گویند که مصرف منظم و طولانی مدت فلاونوئیدها می‌تواند با تحلیل سیستم ادراکی مقابله کند. فلاونوئیدها به طور طبیعی در انواع مختلفی از گیاهان یافت می‌شوند، اما در دانه‌های درخت کاکائو به وفور و در مقادیر بالا وجود دارند.

باید در نظر داشت که فلاونوئیدها جزء آنتی اکسیدان‌ها محسوب می‌شوند، بدین معنی که دارای قابلیت کاهش تأثیر مخرب استرس‌ها بر سلول‌های بدن می‌باشند.

آنچه مطالعات بیشتر در این زمینه نشان داده است، این است که فلاونوئیدها می‌توانند حتی عملکرد عروق خونی را بهبود بخشیده و به این طریق فشار خون را کاهش دهند.



[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

خیار و گوجه فرنگی آلزایمر می آورند



محققان عنوان می کنند گوجه فرنگی و خیار حاوی پروتئینی هستند که منجر به ابتلا به آلزایمر می شود.

دکتر استیون گاندری، محقق از دانشگاه کالیفرنیا، بین زوال حافظه و پروتئین «لکتین» ارتباطی یافته است. لکتین در خیار، گوجه فرنگی، غلات کامل، سویا، دانه ها، فلفل، جوانه غلات، سیب زمینی و برخی محصولات لبنی یافت می شود.

به گفته محققان، لکتین برای روده مضر است و می تواند موجب بروز مشکلاتی همچون زوال حافظه شود.



[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

رمزگشایی ژنتیکی چای، منشا طعم متمایز آن را روشن می‌کند



گروهی از پژوهشگران چینی موفق به رمزگشایی ژنتیکی گیاه چای با نام علمی کاملیا سیننسیس شده‌اند که از برگ‌های آن انواع چای از جمله چای سیاه و سبز تولید می‌شود.

این پژوهش روشن کرده است که مواد شیمیایی موجود در برگ چای چگونه طعم متمایز چای را ایجاد می‌کنند.

با وجود اهمیت بالای اقتصادی و فرهنگی چای، دانشمندان تاکنون چیز زیادی درباره ژنتیک این گیاه نمی‌دانستند.

پرفسور لیژی گائو، گیاهشناس متخصص ژنتیک از موسسه گیاهشناسی کونمینگ در چین که مدیریت این پروژه را بر عهده دارد می‌گوید "طعم‌ چای بسیار متنوع است، اما آنچه که مسئول طعم چای است یا منشا ژنتیکی آن همچنان ناشناخته باقی مانده است."

پرفسور گائو درباره روش‌های این پژوهش گفته است: "همزمان با ترسیم نقشه‌های ژنتیک و استفاده از تکنولوژی‌های جدید تعیین توالی دی‌ان‌ای، ما برای بررسی بعضی از طعم‌های چای بر روی آخرین نسخه از ژنوم گیاه چای کار می‌کنیم."



[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

یک ادویه‌ مسکن و سم‌زدا




فلفل از جمله ادویه‌هایی است که طرفداران بسیاری در بین مردم کشورهای مختلف بویژه هندی‌ها دارد اما اغلب مصرف‌کنندگان این ادویه به خواص متنوع و مفید آن، آگاه نیستند.


به گزارش دانشگاه نیوز متخصصان تغذیه و سلامت می‌گویند: همه انواع فلفل تاثیر محرکی روی گردش خون دارند و دستگاه ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. فلفل با افزایش تعریق و دفع ادرار باعث دفع سموم از بدن و پایین آمدن تب می‌شود.

فلفل سیاه و فلفل سفید حاوی ماده‌ای با ساختمان مشابه مورفین هستند که در تسکین دردها موثر است. طعم تند فلفل قرمز نیز به دلیل وجود ماده‌ای شبه قلیایی در این ادویه است که خلط‌ آوری موثر بوده و برای ریه‌ها بسیار مفید است. عملکرد ضدحساسیت آن نیز باعث تسکین زکام و تنگی نفس شده و احساس سلامتی را در فرد افزایش می‌دهد.

فلفل سیاه قابلیت بهبود عملکرد سیستم گوارشی را نیز دارد. فلفل سیاه در فرآیند هضم و گوارش مواد غذایی تاثیر مطلوب دارد و ترشحات بزاقی را موجب می‌شود. تحریک غدد بزاقی نیز به نوبه خود ترشح مایع گوارشی یا همان اسید معده موسوم به «اسید هیدروکلریک» را افزایش می‌دهد و به تجزیه پروتئین و بهبود فرآیند هضم غذا کمک می‌کند.

فلفل سیاه همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است. این ادویه مفید در عین حال از رشد باکتری‌های مضر به خصوص در روده جلوگیری می‌کند. از این رو خاصیت ضد باکتریایی فلفل از اسهال ناشی از عفونت‌ها جلوگیری می‌کند.

به نقل از روزنامه ایندین تایمز، گیاه فلفل در شرایط آب و هوایی استوایی پرورش می‌یابد.


قانون حق نسخه برداری: از آنجاییکه این وب سایت تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، استفاده از خبر تنها با قرار دادن لینک خبر به پایگاه زیست شناسی ایران مجاز است.



نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

ساخت دستگاه استخراج نوراژل برگ آلوئه ورا


سید شهاب الدین قدسی، دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنفی آموزشی باشگاه خبرنگاران، گفت: گیاه صبر زرد يا آلوئه ورا متعلق به خانواده سوسن، با ظاهری بوته ای انبوه ،پايا و همیشه سبز است و قسمت مرکزی و عمده برگ آن سلول های پارانشیم یا مزوفیل حاوی مایع شفاف لزج یا اصطلاحاً موسیلاژ است که به آن فیله ژل صبر زرد اطلاق می شود.

وی افزود: با توجه به تعداد محصولات فرآوری شده صبر زرد و کاربرد روز افزون آن ها، صنایع فرآوری آن به یکی از صنایع بزرگ در سرتاسر جهان تبدیل شده که طبق بررسی های انجام گرفته این صنعت در ایران نوظهور بوده و هنوز رشد چندانی نکرده است .





[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

آیا از فواید یک فنجان گل‌ گاوزبان آگاهی دارید ؟


به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از بيترين؛‌ گل‌گاوزبان گیاهی است خودرو كه اغلب در دامنه كوه‌های البرز می‌روید و در حال حاضر نیز به شكل صنعتی كشت می‌شود. این گیاه دارای گونه‌های زیادی است و به دلیل خواص دارویی فراوان و گل‌های زیبا، بسیاری از خانواده‌ها آن را در باغچه‌هایشان می‌كارند. برگ‌ها و گل‌ها بخش‌های مصرفی این گیاه را تشكیل می‌دهند.

گل‌گاوزبان به دلیل دارا بودن مقادیر چشمگیر پتاسیم و كلسیم بسیار ادرارآور بوده و با تحریك بدن، تبادلات سلولی را تنظیم و سیستم اعصاب را آرام و برای درمان ناراحتی‌های اعصاب به كار می‌رود.


[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | 1 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

از بین بردن بیماری‌ قلبی، با مصرف روزانه عصاره میوه گل سرخ


از بین بردن بیماری‌ قلبی، با مصرف روزانه عصاره میوه گل سرخ بنابر نتایج یک تحقیق، مصرف روزانه عصاره میوه گل سرخ، باعث از بین رفتن خطر بیماری‌های قلبی می‌شود.



به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از سرویس علمی فناوری جام نیوز (22 ژانویه / 2 بهمن)، بیماران چاقی که نوشیدنی ساخته شده از میوه گل سرخ را روزانه به مدت شش هفته مصرف کردند، مشاهده نمودند که فشار خون و سطح کلسترول آنها به طور چشمگیری، کاهش پیدا کرده است.

این دانه‌های کوچک که در اواخر فصل شکوفه زدن، جوانه می‌کند، برای قرن‌ها و سالیان متمادی، به عنوان یک درمان برای بیماری‌هائی چون ورم مفاصل مورد استفاده قرار می‌گرفت.

در تحقیقی که در سال 2007 انجام شد، نشان داد بیمارانی که دارای زخم‌های مفاصل بودند، با مصرف روزانه کپسول گل سرخ، 40 درصد درد آنها کاهش و 25 درصد پیشرفت در حرکت، برای‌شان حاصل شد.

در آخرین تحقیقی که توسط محققان تغذیه اروپائی انجام شد، محققان با استفاده از 31 زن و مرد چاق، به دنبال آن بودند که آیا مصرف روزانه عصاره گل سرخ، خطر بیماری‌های دیابت نوع اول و دوم و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.


[ارسال شده توسط صفا]


[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

درمان ريشه‌ای ديابت نوع دو بر پايه‌ی پزشکی چينی


گونه‌ای از ديابت (بيماری قند) که بيش‌تر در بزرگسالان ديده می‌شود (ديابت نوع دو)، هنگامی به وجود می‌آيد که سلول‌های توليد کننده‌ی انسولين از ساختن هورومن انسولين به اندازه‌ی کافی باز می‌مانند يا سلول‌ها بدن به خوبی به انسولين پاسخ نمی‌دهند و در نتيجه ميزان قند در خون بالا می‌رود.



اين قند به مولکول‌ها بدن پيوند می‌شود و آسيب‌های بافتی پديد می‌آورد. درمان‌های کنونی اين بيماری تنها جان بيمار را نجات می‌دهند و بر زمان زندگی او می‌افزايند و بيماری را به طور بنيادی درمان نمی‌کنند. اما اکنون پزشکان غربی با سر نخی که از پزشکی چينی به دست آورده‌اند، اميدهايی برای درمان اين بيماری پيدا کرده‌اند. آن‌ها مولکولی را از ميوه‌ی گياه گاردنيا به دست آورده‌اند که به نظر می‌رسد به ريشه‌ی اين بيماری حمله می‌کند.

به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران دکتر بردفورد لوول از دانشکده پزشکی هاروارد، چن‌يو زانگ از دانشگاه نانجينگ و گروه همکارانشان در جست و جوی مولکولی بودند که بتواند از فعاليت آنزيمی به نام پروتيين UCP2 جلوگيری کند. اين پروتيين به ميتوکندری‌های سلول‌ها کمک می‌کند تا از مولکول‌های به دست آمده از غذا انرژی فراهم آورند، اما از تراوش کردن انسولين از سلول‌های لوزالمعده جلوگيری می‌کند. اين پروتيين به ميزان زيادی در بيماران ديابتی و جانورانی که ديابتی شده‌اند ديده می‌شود. پژوهشگران افزايش فعاليت اين پروتيين را در آسيب‌زايی ديابت بسيار کليدی می‌دانند. بنابراين، در جست و جوی مهارکننده‌ای برای آن برآمدند.

زانگ، که با پزشکی چينی آشنايی داشت، پيشنهاد کرد کاوش را از ميوه‌ی گاردنيای ياسمين (Gardenia jasminoides) آغاز کنند. سلول‌های لوزالمعده‌ی موش را به عصاره‌ی اين گياه تيمار کردند و دريافتند که به آزاد‌سازی انسولين می‌پردازند، اما سلول‌های موش‌هايی که با دست‌کاری ژنتيکی توان ساختن UCP2 را از دست داده بودند، تراوشی نشان ندادند. بنابراين، پيشنهاد شد که عصاره‌ی اين گياه از راه مهار کردن UCP2 باعث تراوش انسولين از سلول‌های لوزالمعده می‌شود. لوول يادآوری می‌کند:"هنگامی که اين نتيجه را ديدم، برايم باورنکردنی بود." بررسی‌های بيش‌تر به جداسازی مولکولی به نام جنيپين (genipin) از عصاره انجاميد که پيش‌تر به توان آن در پيوند شدن با پروتيين‌ها پی برده بودند. با افزودن اين مولکول به بافت لوزالمعده‌ی موش در لوله‌ی آزمايش، پژوهشگران توانستند حساسيت آن سلول‌ها را به ميزان قند خون بازگردانند. سپس، گونه‌ای از جنيپين دست‌کاری شده ساختند که نمی‌توانست به پروتيين‌ها پيوند شود که اثر مشابه اما ضعيف‌تری نشان داد. اين يافته از نظر درمانی مهم است، زيرا توان پيوند شدن به پروتيين‌ها می‌تواند به پيامدهای ناخواسته بينجامد. گزارش کامل اين پژوهش در شماره‌ی جاری مجله‌ی Cell Metabolism چاپ شده است.


[ارسال شده توسط O2]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|گیاه درمانی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

برو به صفحه  [1] | 2

زمان بازسازي صفحه :0.5894 ثانيه, 0.0178 براي هر جستجو .