مطالب در بخش : طب و علوم دارویی

رابطه ام اس و حجاب


به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از بی بی سی، داده های محققان ایرانی در سال های اخیر نشان داده بود که آمار ام اس (مالتیپل اسکلوروسیس) در فاصله سال های ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴ در تهران هفت برابر شده و در اصفهان هم در فاصله ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ سه برابر.




ام اس یک بیماری سیستم عصبی و عضلات است که در مواردی با فلج تدریجی و در نهایت مرگ همراه است. این بیماری بیشتر در زنان شایع است.

اکنون جولیا پاکپور و سریرام راماگوپالان دو محقق علوم ژنتیکی در دانشگاه آکسفورد بریتانیا می گویند که شاید پوشش اجباری زنان پس از انقلاب ایران عامل این وضع باشد.

توجیه این نظریه این است که رابطه ای مشخص میان کمبود ویتامین دی و بیماری ام اس وجود دارد. مهم ترین راه تولید ویتامین دی در بدن قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب است.

اما امیرهادی مغزی پژوهشگر در زمینه بیماری ام اس که اکنون در حال گذراندن دوره پسا دکترا در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سانفرانسیسکو است به بی بی سی فارسی می گوید که مساله پیچیده است: "مطالعاتی در جمعیت های ترک در سوئد شده که نشان می دهد سطح ویتامین دی خانم های محجبه کمتر است. و حتی مطالعاتی در اسرائیل انجام شده که نشان می دهد که سطح این ویتامین در خانم های یهودی که پوشش بیشتری دارند کمتر است."

او می افزاید: "اما در عربستان یا کشورهای مسلمان دیگر این افزایش مشاهده نمی شود. شاید به خاطر عوامل ژنتیکی باشد یا عوامل دیگر. بنابراین عوامل خیلی مختلفی در آن دخیل هستند."

البته خانم پاکپور هم تایید کرده است که نظریه او و همکارش در مورد علت افزایش آمار ام اس در ایران قطعی نیست.

محققان آکسفورد می گویند قصد ندارد به زنان توصیه کنند حجابشان را رها کنند همانطور که مثلا به زنان اهل ایالت های سردسیر نیوانگلند آمریکا نمی گویند به مکانی گرم و آفتابی مثل فلوریدا نقل مکان کنند.

مطالعات دیگر ارتباط میان حجاب و کمبود ویتامین دی را نشان داده است.

دکتر مغزی پیشنهادهایی برای جمعیت ایران دارد: "توصیه هایی که می تواند در سطح جامعه موثر باشد استفاده از قرص های مکمل ویتامین دی و کاهش مصرف سیگار است. همچنین مطالعه ای در نشریه نیچر چاپ شده که نشان می دهد که کاهش نمک در مواد غذایی می تواند باعث کاهش ابتلا به این بیماری شود."

مطالعات قبلی در سال ۲۰۱۱ در ایران نشان داده بود که در میان جمعیت این کشور کمبود ویتامین دی وجود دارد.


قانون حق نسخه برداری: از آنجاییکه این وب سایت تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، استفاده از خبر تنها با قرار دادن لینک خبر به پایگاه زیست شناسی ایران مجاز است.


نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | 3 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

نوشابه و دیابت


به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از بی بی سی، دانشمندان اروپایی می گویند که مصرف یک قوطی نوشابه در روز در مقایسه با یک قوطی نوشابه در ماه، خطر نسبی ابتلا به دیابت نوع ۲ را به اندازه ۲۰ درصد افزایش می دهد.




این مطالعه که نتایج آن در نشریه "دیابت شناسی" چاپ شده مؤید یافته های مشابه قبلی در آمریکاست.

یک موسسه خیریه دیابت توصیه کرده که مردم نوشیدنی ها و خوراکی های حاوی شکر را محدود کنند زیرا کالری زیاد و کم فایده آن باعث افزایش وزن می شود.

این مطالعه در بریتانیا، آلمان، دانمارک، ایتالیا، اسپانیا، سوئد، فرانسه و هلند انجام شد و هدف اولیه آن یافتن ارتباط میان تغذیه و سرطان بود. در این مطالعه از حدود ۳۵۰ هزار نفر در مورد عادت های غذایی سوال شد.

دکتر متیو هابز سرپرست بخش تحقیقات موسسه دیابت بریتانیا در مورد این مطالعه می گوید که ارتباط میان شکر و دیابت حتی در صورت عدم افزایش وزن هم می تواند برقرار باشد بنابراین علت فقط کالری اضافه ناشی از نوشابه نیست.

با این حال او می گوید که حتی این مطالعه هم به طور قطع ثابت نمی کند که نوشابه های شکردار به طور قاطعانه باعث ابتلا به دیابت نوع دو می شود.

او تاکید کرد که مهمترین کار برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ نگه داشتن وزن بدن در حد سالم است.

کارشناسان گفتند که هرچند نوشیدنی های شکردار فقط بخشی از علل بالقوه ابتلا به دیابت نوع دو هستند اما از آنجا که حذف آنها از رژیم غذایی آسان است، راه خوبی برای کاهش این خطر به شمار می آید.


قانون حق نسخه برداری: از آنجاییکه این وب سایت تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، استفاده از خبر تنها با قرار دادن لینک خبر به پایگاه زیست شناسی ایران مجاز است.


نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

چرا گوشت قرمز برای قلب می تواند مضر باشد؟


با توجه به اینکه استیک گوساله دارای میزان اسیدهای چرب و کلسترول خیلی کمی است، و در عوض سرشار از پروتئین است، ولی در اثر مصرف بیش از حد می تواند موجب گرفتگی عروق شود.



به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران، و به نقل از نشریه Nature Medicine Today محققین دریافته اند که باکتری ها سبب تغییر ماهیت شیمیایی گوشت گوساله می شوند. بوسیله این باکتری ها، ترکیبات مغذی گوشت به ترکیباتی تبدیل می شوند که سبب گرفتگی عروق می شوند.

لذا مصرف زیاد گوشت قرمز مضر است. تحقیقات نشان می دهند که مصرف ال- کارنیتین سبب افزایش تری متیل آمین -N- اکساید (TMAO) در خون می شود که خود موجب تغییر متابولیسم کلسترول و عدم برداشت آن در خون می شود. این دانشمندان معتقدند که نوع باکتری های روده ای در افراد گیاه خوار و گوشت خوار متفاوت است. باکتری های موجود در روده افراد گوشت خوار قابلیت تبدیل ال-کارنیتین را به TMAO دارند.

به همین ترتیب دانشمندان متوجه شدند که خوراندن ال - کارنیتین، میزان تشکیل پلاک های عروقی را افزایش می دهد. زمانیکه آنتی بیوتیک بر علیه باکتری های روده ای داده می شود، میزان تشکیل پلاک های روده ای کاهش می یابد.

نتایج این تحقیق نشان می دهد نه تنها گوشت خواران باید در مصرف گوشت تعادل داشته باشند بلکه افرادی که از مکمل های ال - کارنیتین استفاده می کنند نیز می توانند در معرض ابتلا به انسداد عروق خونی باشند.

قانون حق نسخه برداری: از آنجاییکه این وب سایت تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، استفاده از خبر تنها با قرار دادن لینک خبر به پایگاه زیست شناسی ایران مجاز است.


نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

فراگام محقق ایرانی در کنترل مالاریا با کشف جدید ژنتیکی در پشه مرگبار آنوفل



محقق ايراني دانشگاه پلي‌تكنيك ويرجينيا با همكاري محققاني ديگر موفق به كشف گونه جديدي از پشه‌هاي داراي پتانسيل مرگبار انتقال مالاريا شدند كه از تاريخچه تكاملي پيچيده‌اي برخوردار است.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بر اساس پژوهش منتشر شده توسط مريم كمالي، استاديار گروه حشره‌شناسي در دانشگاه ويرجينيا، گونه‌هاي پشه نزديك به آفريقايي چندين بار در دوره تكاملي خود توانايي انتقال مالاريا به انسان را از سر گرفته‌اند.
كشف اين محقق مي‌تواند به دانشمندان در كنترل مالاريا كمك كرده و براي شناسايي و هدف قرار دادن تغييرات خاص ژنتيكي مرتبط با ظرفيت انتقال يك انگل كاربرد داشته باشد.
مالاريا باعث بيش از 907 هزار مرگ در سال است كه عمدتا در ميان كودكان كشورهاي جنوب صحراي آفريقا بروز مي كند. پشه‌هاي آنوفل كه بيشتر ميان طلوع و غروب آفتاب قربانيان خود را نيش مي‌زنند، انگل مالاريا را با گسترش انگل پلاسمودیوم منتقل كرده و در كبد انسان چند برابر شده و سلول‌هاي قرمز خون را عفوني كنند؛ اما به گفته سازمان جهاني بهداشت، از ميان بيش از 400 گونه پشه متعلق به دسته آنوفل، تنها 20 گونه ناقل موثر مالاريا به انسان شناخته شده‌اند.
خطرناكترين گونه، پشه آنوفل ماده بوده كه تصور مي‌شد اخيرا توانايي انتقال مالاريا در آن تكامل يافته است اما كشفيات دانشمندان ويرجينيا نشان داده كه اين گونه‌ها در حقيقت از لحاظ ژنتيكي به يك تبار اجدادی قديمي‌تر مرتبط هستند.
اين دانشمندان از تحليل‌هاي كروموزومي براي مقايسه ترتيب‌هاي ژنتيكي در پشه‌ها در داخل و خارج از خانواده پشه‌هاي ماده براي پيگيري ارتباطات تكاملي استفاده كردند.
كمالي اظهار كرد: گونه‌هاي خارجي به عنوان يك گروه مرجع براي درك ارتباط تكاملي در ميان پشه‌هاي آنوفل ماده محسوب مي‌شوند. هدف ما تعيين چگونگي برخاست گونه‌هاي مختلف در مجموعه پشه‌هاي آنوفل بوده كه با وجود ظاهر مشابه از رفتارها و ظرفيتهاي متفاوت براي انتقال مالاريا به انسان برخوردارند.
دانشمندان در زمان تعيين تاريخچه تكاملي پشه‌هاي آنوفل ماده توانستند شكافهايي را در دي‌ان‌اي آنها شناسايي كنند كه به ترتيب‌هاي كروموزومي جديد منجر مي‌شود. اين محققان از اين ترتيبات مجدد براي نمايش تكامل تكرار شده قابليت انتقال يك انگل در يك سبك عقب و جلو استفاده كرده‌اند.
به گفته شاراكف، اين انعطاف توقف و حركت مي‌تواند به محققان در درك بهتر ذات ظرفيت پشه‌ها در انتقال مالاريا كمك كرده و دليل اين انععطاف ژنتيكي را به پرسش بكشد.
اين كشف كه در حوزه تحقيقات ژنتيكي بسيار نوآورانه است در مجله PLoS Pathogens منتشر شده است

[ارسال شده توسط داود]




نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | 1 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

شکلات ممکن است از سکته مغزی جلوگیری کند


شکلات ممکن است برای لاغری، چندان مناسب نباشد ولی تحقیقات تازه نشان می دهد که ممکن است بتواند از سکته مغزی جلوگیری کند.

به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از بی بی سی بر اساس تحقیقی که روی بیش از ۳۷هزار مرد سوئدی انجام گرفته، کسانی که بیشتر از همه شکلات می خورند، کمتر از همه در معرض خطر سکته قرار دارند. به تازگی نیز نتایج تحقیق دیگری منتشر شده بود که بر اساس آن، خوردن شکلات ممکن است وضعیت قلب را بهبود ببخشد.



[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

چه قدر باید نگران کریمه کنگو بود؟


خبرگزاری‌های ایران حدود دو ماه پیش گزارش دادند که مردی در مشهد قصد داشته با ادعای ابتلای همسرش به تب کریمه کنگو راز قتل او را پنهان نگاه دارد.

تصور او این بوده است که ترس ناشی از این بیماری مانع از معاینه جسد همسرش در پزشکی قانونی می‌شود و به این ترتیب به راحتی می‌تواند او را دفن کند. اما پزشکی قانونی مشهد علت مرگ این زن را خفگی، و نه ابتلا به تب کریمه کنگو، تشخیص داد.





[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | 3 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

محققان يك گام به توليد قرص ناباروري موقت مردان نزديك‌تر شدند




محققان دانشكده «بايلور» احتمالا به دستورالعمل توليد قرص ضد باروري مردان دست يافته‌اند. به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در آزمايشات، اين دارو، بدون هيچ گونه اثر جانبي از باروري مردان جلوگيري كرده است. اين پژوهش مي‌تواند راه را براي يك نسخه مردانه قرص ضدباروي كه ميليونها زن در سراسر جهان ضدبارداري آن را مصرف مي‌كنند، هموار كند.


[ ادامه مطلب ... ]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | 1 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

اختصاص فصلی از یک کتاب بین‌المللی پزشکی به روش ابداعی محقق ایرانی


به تازگی کتابی در معرفی کاربردهای لیزر دی اکسیدکربن با عنوان «CO2 Laser - Optimisation and Application» توسط ناشر بین‌المللی INTECH در سال 2012 انتشار یافته است که فصلی از آن به طور اختصاصی به معرفی و کاربردهای روش نوین رفع فوری درد ضایعات جلدی مخاطی که توسط عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ابداع شده، اختصاص یافته است.

روش «Non-Thermal, Non-Ablative CO2 Laser Therapy» که به اختصار NACLT نامیده می شود، یکی از روش‌های نوین در جهت رفع فوری درد ضایعات جلدی مخاطی است که به همت دکتر نسرین زند، پژوهشگر مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برای نخستین بار در دنیا ابداع و معرفی شده است.

در این فصل علاوه بر معرفی روش، یافته‌های مطالعات مختلف آن نیز که به طور عمده در مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی اجرا و انتشار یافته، ارائه شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به نشانی اینترنتی http://www.intechopen.com/books/co2-laser-optimisation-and-application مراجعه نمایند.

این خبربر گرفته از وب سایت خبری حکیم مهر است .
[ارسال شده توسط O2]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

انفجار در آزمايشگاه ميکروبي دانشکده داروسازي مشهد


رييس دانشكده داروسازي دانشگاه علوم‌پزشكي مشهد از وقوع انفجار در آزمايشگاه ميکروبي دانشکده داروسازي مشهد خبر داد.

محسن ايمن‌شهيدي در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ضمن تاييد اين انفجار اظهارداشت: خوشبختانه خسارت چنداني به دانشكده وارد نشد و تنها تعدادي از شيشه‌ها شكسته شد.

رييس دانشكده داروسازي دانشگاه علوم‌پزشكي مشهد درباره علت اين حادثه گفت: نشتي يكي از اتوكلاوهاي آزمايشگاه موجب انفجار و در نهايت شكسته‌شدن شيشه‌هاي اطراف شده است.

ايمن‌شهيدي گفت: براي اينكه محوطه آزمايشگاه ميكروبي هر چه سريع‌تر آماده و شيشه‌ها نصب شود، دانشکده امروز (پنج‌شنبه) بسته ‌شده و رفت و آمدي در اين قسمت انجام نخواهد شد.

به گزارش ايسنا، اتوکلاو دستگاهي است كه براي استريل‌كردن ابزار پزشكي و آزمايشگاهي در فشار و دماي بالا و با استفاده از بخار آب كاربرد دارد.


[ارسال شده توسط صفا]


نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

حقایق ترسناک در مورد ویتامین E


اگر شما هم جزء آن دسته از مردانی هستید که معمولا از قرص های ویتامین E استفاده می کنید تا از مبتلا شدن به سرطان پروستات و ناراحتی های قلبی پیشگیری کنید بهتر است که این مطلب را مطالعه کنید.




به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از باشگاه خبرنگاران، چیزی در حدود 40 درصد مردان در آمریکا از قرص های حاوی این ویتامین استفاده می کنند اما بر اساس آخرین مطالعات صورت گرفته توسط موسسه ملی مطالعات سرطان در ایالات متحده استفاده طولانی مدت از این ویتامین احتمال ابتلا به سرطان پروستات را 17 درصد افزایش می دهد.

ویتامین E برای حفظ سلامت بدن انسان بسیار مهم و حیاتی است. این ویتامین باعث می شود که بدن انسان بتواند مواد مغذی حل شده در چربی را جذب کند و باعث گشادی رگ ها شده و با روان کردن جریان خون از سکته قلبی جلوگیری می کند.

همچنین این ویتامین دارای آنتی اکسیدان هایی است که با تقویت سیستم ایمنی بدن انسان، مقاومت در برابر سرطان را افزایش و احتمال ابتلا به آن را کاهش می دهند.

بر اساس این نظریات بود که معمولا متخصصین به مردان مسن تر توصیه می کردند که با خوردن قرص های حاوی ویتامین E احتمال ابتلای به سرطان پروستات را کاهش دهند. اما چگونه است که بر اساس تحقیقات جدید این ویتامین سرطان زا شناخته شده است؟

دکتر"اریک کلین" متخصص کلیه و مجرای ادرای اینگونه توضیح می دهد: در این زمینه دو نظریه وجود دارد، اول اینکه در زمانی که شما بیش از حد ویتامین E مصرف کنید بدن شما قادر نخواهد بود تا سایر ویتامین های مورد نیاز برای مقابله با سرطان را جذب کند.

نظریه دوم به این شکل است که ویتامین E در اصل غده سرطانی را تغذیه و تشویق به رشد می کند. این مسئله تنها درباره این قرص ها بلکه در مورد سایر قرص های ویتامین نیز مصداق دارد.

بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی 68 آزمایش کلینیکی در سال 2007 میلادی قرص های بتاکارتوئن، و ویتامینهای A و E نزدیک به 5 درصد احتمال مرگ را افزایش می دهند.

تحقیق دیگری که در سال 2009 بر روی 7000 مرد انجام شد نیز همچنین نشان می دهد که افرادی که دارای ناراحتی قلبی بوده و فولیک اسید و ویتامین B 12 مصرف می کنند از احتمال ابتلای بیشتری به سرطان برخوردار هستند.

همچنین بر اساس تحقیق انجام شده بر روی افراد سیگاری که از قرص های ویتامین A و بتاکارتئون استفاده می کنند نیز مشخص شد که این افراد بیشتر در معرض نارسایی های شش و ریه هستند.

البته نباید فراموش کرد که معنی این مطالب این نیست که ما باید مصرف قرص های ویتامین را کنار بگذاریم، بلکه باید درست و صحیح و با نظارت پزشکی از آنها استفاده کنیم.


نویسنده :P. Jabbarzadeh|طب و علوم دارویی | 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ

برو به صفحه  | 1 | 2 | 3 [4] | 5

زمان بازسازي صفحه :0.6479 ثانيه, 0.1016 براي هر جستجو .